Rămâi conectat

Actualitate

Medici noi, la Spitalul Orășenesc Câmpeni

Știri Apuseni

Publicat

în

De la începutul anului în curs, la Spitalul Orășenesc Câmpeni au venit să lucreze mai mulți doctori, ce au reușit să acopere aproape în totalitate deficitul de specialiști de care avea mare nevoie această unitate medicală din „Capitala Țării Moților”.

Astfel, luând evenimentele în ordine cronologică, primul doctor nou sosit este Ciprian Budae, în specialitatea interne. Acesta a revenit aici după aproximativ doi ani, la sfârșitul anului 2020, oferind consultații în limita timpului disponibil pe bază de programare la numărul de telefon 0720.510.658.

Ulterior, în luna ianuarie 2021, și-au început activitatea în cadrul spitalului următorii doctori: Anda Szegedi, medic specialist Gastroenterologie, care oferă consultații de luni până vineri, cu programare la telefon 0746.645.413; Eduard Laurențiu Ailioaie – medic specialist Chirurgie generală, care realizează consultații pe bază de programare la numărul de telefon 0740.168.649; Bianca Paraschiva – medic specialist Interne, care realizează consultații în zilele lucrătoare, în urma programării la telefon 0722.308.134.

În continuare, în luna februarie au venit alți doctori care oferă servicii pentru pacienții din Munții Apuseni, aceștia fiind: Liana Kudor – medic specialitatea Pediatrie, ce oferă consultații după o prealabilă programare la numărul de telefon 0258.771.715, interior 23; Tania Corina Mboh – medic specialitatea Neurologie Pediatrică, la care pacienții se pot programa la telefon 0787.523.800; Irina Condrat – medic specialitate Dermato-Venerologie, care și-a prelungit programul în cadrul spitalului și oferă consultații cu programare la 0722.308.134.

Managerul interimar Dragomir Morcan a declarat că în această lună va urma să lucreze cu normă întreagă doctorul Adriana Pop – medic în specialitatea Medicina Muncii, iar în perioada următoare intenționează să modifice structura spitalului, solicitând Ministerului Sănătății înființarea unui post de medic cardiolog, deoarece există un medic din Cluj Napoca care a depus cerere să se angajeze la Spitalul Orășenesc Câmpeni. Totodată, managerul a adăugat că în cadrul spitalului se vor relua în aproximativ 2 săptămâni consultațiile pentru întocmirea fișelor de preschimbare a permisului auto și a permisului de port-armă, urmând să vină în acest sens aici medici specialiști ORL și Oftalmologie.

În altă ordine de idei, managerul a menționat faptul că spitalul are depus la Ministerul Sănătății un proiect de finanțare în valoare de aproximativ 9.236.000 lei, ce prevede investiții și reparații capitale la săli de operație, modernizarea instalației electrice, a sistemului de gaze medicale și altele. „Dorim să îi mulțumim domnului primar Cristian Dan Pașca, deoarece la sfârșitul anului 2020 s-a gândit că avem mare nevoie de sprijin și a alocat 70.000 lei pentru plata urgentă a utilităților restante și a mai reduce astfel din datoriile Spitalului Orășenesc Câmpeni. Cu domnul primar am avut în discuție și posibilitatea construirii unei clădiri cu 6 apartamente pentru medicii care vin să lucreze la noi din alte localități, iar una din posibilele locații ar putea fi chiar în spatele spitalului. Totodată, doresc să adaug că pe perioada pandemiei de Coronavirus, Spitalul Orășenesc Câmpeni asigură toate urgențele din zona Munților Apuseni, inclusiv a cazurilor care erau direcționate spre spitalul din Abrud, ce a devenit spital-suport COVID. Totodată, am discutat cu domnul primar Pașca implementarea unui proiect pentru ca locuitorii din Apuseni să beneficieze de un heliport ce să fie funcțional și noaptea, deoarece pot apărea cazuri urgente care nu pot preluate de elicopterele SMURD în cel mai scurt timp pentru că nu există o pistă iluminată de aterizare, iar pacienții trebuie transportați cu ambulanța și cu medic cel mai aproape la Alba Iulia, pentru a fi preluați de elicopter.” a transmis în încheiere managerul Morcan.

Spitalul Orășenesc Câmpeni cu un număr de 125 paturi de spitalizare continuă, are în structură secțiile Medicină Internă, Chirurgie generală, Pediatrie și următoarele compartimente: Neurologie, Psihiatrie, Gastroenterologie, Obstetrică – Ginecologie, Ortopedie – Traumatologie, ATI, Nou-născuți, iar în ambulatoriul de specialitate funcționează și unul de Endoscopie Digestivă.

Ovidiu CULDA

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele Atricole

Actualitate

Economie

CULTURĂ

Articole Similare