Rămâi conectat

Economie

Proprietarii de pensiuni din Apuseni se tem că afacerile lor vor avea de suferit odată cu eliminarea voucherelor de vacanță

Știri Apuseni

Publicat

în

Proprietarii de pensiuni din Apuseni se tem că afacerile le vor fi și mai afectate odată cu eliminarea de către guvern a voucherelor de vacanță.

Aceștia că 80% dintre turiști se cazau cu tichetele acestea.  Zona Munților Apuseni este una dintre cele mai dezvoltate zone din punct de vedere turistic din țara noastră și cu un potențial turistic în continuă dezvoltare.

Peisajele naturale au atras an de an tot mai mulți turiști. Peștera Ghețarul Scărișoara, Dealul cu melci, Cascada de la Vidra – sunt doar câteva dintre cele mai căutate obiective turistice din zonă.

Proprietarii de pensiuni spun însă că această perioadă de pandemie le afectează afacerile și cu greu reușesc să susțină salariile angajaților. Potrivit acestora, pare chiar mai dificil decât pe timpul crizei economice din 2010.

Odată cu încheierea sezonului de iarnă au scăzut și mai mult rezervările la munte. Proprietarii de pensiuni își pun însă speranțele în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru care deja au gândit pachete atractive.

Eliminarea tichetelor de vacanță, cu care se cazau o mare parte dintre turiști, i-au determinat să reducă și prețurile; acestea vor fi mai mici cu 10 și chiar 20%.

sursa: radiocluj.ro

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele Atricole

Actualitate

Economie

CULTURĂ

Articole Similare