Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Câmpeni, după deschiderea sălii de sport din oraș: „Sănătatea și siguranța elevilor sunt pe primul plan, iar situațiile speciale impun reguli în consecință!”

Știri Apuseni

Publicat

în

Consilierii locali PSD ai orașului #Câmpeni îi transmit domnului primar Cristian Dan Pașca, în urma solicitării sale de pe rețeaua de socializare Facebook, că „maleabilitatea” la care face apel pălește în fața respectării prevederilor legale, regulilor de prevenire a răspândirii îmbolnăvirilor și a lipsei argumentelor raționale, de bun simț.

În fapt, consilierii locali ai #PSD au votat împotriva unui proiect de hotărâre care viza, în final, desfășurarea orelor de educație fizică într-o sală de sport care este, în momentul de față și centru de vaccinare împotriva COVID-19. Votul a fost astfel dat în lipsa unor avize/autorizări din partea autorităților de sănătate abilitate, a prezentării unor măsuri clare de prevenție în actualul context epidemiologic și a argumentelor concrete și corecte de desfășurare a unor activități sportive în aceeași clădire în care funcționează și un centru de vaccinare.

De asemenea, în aceeași postare din mediul online, primarul din Câmpeni face apel la consilierii PSD, să aibă încredere în el. Or, în unele cazuri precum acesta, lipsa argumentelor temeinice și raționale, de natură obiectivă, înfrânge încrederea, care este de natură eminamente subiectivă. Este ca și cum un șofer care a consumat alcool solicită polițistului încredere în abilitățile sale de a conduce mașina. Totodată, lipsa unor documente scrise care să confere girul și siguranța unui astfel de vot depășesc cadrul privind ”buna organizare” și ”comunicare” pe care le clamează primarul la finalul postării sale.

Sau poate ne spune Cristian Dan Pașca de ce, în primă fază, domnul jurist al primăriei a acordat un aviz negativ proiectului de hotărâre? Înregistrarea ședinței atestă faptul că singurul motiv pentru care ne-am opus proiectului a fost legat de lipsa siguranței. Argumentarea de față vine ca răspuns la poziția publică a primarului care a prezentat votul nostru într-o lumină nu doar nefavorabilă, ci și contrară realității și obiectivității.

Ii asigurăm pe toți locuitorii orașului Câmpeni că suntem #pentru EDUCAȚIE, #pentru SPORT, #pentru o viață SĂNĂTOASĂ. Suntem conștienți de beneficiile pe care le are sportul în viața noastră și a copiilor noștri, iar după ce respectiva sală de sport nu va mai fi centru de vaccinare împotriva COVID-19 vom vota orice inițiativă care să permită practicarea de activități sportive în ea.

Consilierii locali din partea PSD ai orașului Câmpeni,
Stefan Costache;
Nicolae Mihon;
Șenilă Daniel Ioan;
Cîra Grigorescu Gabriel;
Raiu Augustin;
Leahu Marius Florin

Ultimele Atricole

Actualitate

Economie

CULTURĂ

Articole Similare